Inleiding


IJsland bekoorde ons de 2 vorige keren dermate door de winterse landschappen dat we deze keer putje winter naar het land trekken.

Omdat we verwachten dan we ons in deze periode zullen moeten aanpassen aan de winterse omstandigheden, hebben we ons "beperkt" tot de Ring Road 1,  de enige weg in IJsland die zo goed als altijd sneeuwvrij gehouden wordt.
Tijdens onze vorige reizen in IJsland hadden we het geluk om enkele keren het Noorderlicht te kunnen aanschouwen en uiteraard hopen we daar nu opnieuw op.

We reizen voor het eerst met 3 in plaats van enkel mijn zoon en mijzelf, zoals tot nog toe steeds het geval was. Het wordt in elk geval een koude "vuur"-doop voor mijn lieve vriendin.
Maar met de juiste kledij kan kou ons echt niet deren, integendeel zelfs, hoe winterser de omstandigheden, hoe liever we het hebben. Zolang we maar probleemloos kunnen rondtrekken tenminste...
 

Wie op de hoogte wil blijven van blogupdates, kan zich hier inschrijven. Vermits dit een nieuw webadres is, dienen ook mensen die op onze vroegere blogs ingeschreven zijn zich opnieuw te registreren.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me een stevige toer om te doen op één week. Vergeet zeker niet te genieten van de rust die ik enkel nog maar in IJsland heb gevonden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt, Dirk, maar dit jaar deden we hetzelfde plus nog het schiereiland Snaefellness erbij. In die periode ben je sowieso beperkt tot de hoofdwegen en zijn er beperkte wandelmogelijkheden. We wilden ook absoluut terug naar Akureyri en eens je daar bent, kan je evengoed via de mooie oostfjorden terug naar het zuiden rijden...

    BeantwoordenVerwijderen