08 februari 2017 - Egilsstadir - HaliDeze morgen begon met een onaangename verrassing. Toen ik mijn mails opende, was er ook een bericht van Glacier Adventure Tours:
"You have an Ice cave tour reservation on the 9th of February at 9:30  with Glacier Adventure.
We are sorry to inform that we have to cancel your tour due to heavy rain, the ice cave is flooded with water and there is no chance to enter the cave due to this conditions.
We are very disappointed to have to cancel your tour. We wanted to give you the information as soon as we knew so you could do an arrangement with travelling plans and other things.
Again we are truly sorry for this inconvenience."

Ach, dat is toch wel spijtig, want die Ice Cave Tour was één van de redenen waarom we deze keer in de winter naar IJsland kwamen. Die zijn immers pas te boeken tot eind maart.
We hoorden al van iedereen dat het weer deze winter extreem warm en nat is, en dat blijkt nu nogmaals.
Gelukkig kunnen we ons hotel voor morgenavond nog omboeken, zodat we nu de volgende dagen over wat meer tijd beschikken om de geplande stops te doen.

We vertrekken rond 10u onder een striemende regen, de eerste keer deze vakantie. We hebben wel nog de meeval dat de wolken niet echt volledig tot tegen de grond hangen, zodat we nog wat van de omliggende sneeuwbergen kunnen zien.

Vandaag staat er eigenlijk niet veel op het programma, het is gewoon een rustige rijdag langs de mooie fjorden van de zuidoostkust.

We stoppen wel, zoals voorzien, bij de Saxa geyser. Een echte geyser is het echter niet. Het water wordt door de golven in een smalle geul gepompt en die eindigt abrupt, waardoor er maar één uitweg meer is voor die massa water: omhoog.
De kustweg slingert zich langs de beukende oceaan en dat levert spectaculaire beelden op.
We komen hier ook echt geen enkele auto tegen en dat is wat ons zo aantrekt in IJsland.


Een stop die ook op de planning staat, is die bij Stokksnes-Vestragorn.


Het weer zit echter niet meer mee, maar toch kunnen we er nog vrij goede foto's maken, vooral dan dankzij de vestimentaire bijdrage van Leen....We blijven hier eigenlijk weer veel te lang en komen dan ook weer veel te laat aan bij het hotel (18u).


Het weer: 's morgens en 's avonds regen, overdag overtrokken maar droog bij 5-7°C

Overnachting in Hali Country Hotel
Aantal gereden km: 325
Geen opmerkingen:

Een reactie posten